Otvoren stečaj nad Željezarom Split

Bez autora
Mar 14 2011

Stečaj nad Željezarom Split otvoren je u petak, 11. ožujka, a stečajnim upraviteljem imenovan je Vedran Šeparović koji je danas stupio na dužnost. Ročište vjerovnika na kojem će se ispitati prijavljene tražbine (opće ispitno ročište) održat će se 4. svibnja, a ročište na kojem će se na temelju izvješća stečajnog upravitelja odlučivati o daljnjem tijeku postupka (izvještajno ročište) određeno je za 11. svibnja ove godine. Vjerovnici Željezare Split pozvani su da u roku od 30 dana od objave oglasa o otvaranju stečajnog postupka u Narodnim novinama prijave svoje tražbine i prava. Trgovački sud u Splitu u petak 11. ožujka održao je prvo ročište radi izjašnjavanja o prijedlogu Hrvatske elektroprivrede (HEP) za pokretanjem stečajnog postupka u splitskoj Željezari, a isti dan poslijepodne stečajni sudac Ivan Basić donio je i rješenje o otvaranju stečajnog postupka jer je utvrđeno da kod Željezare Split postoje zakonom propisani stečajni razlozi nesposobnosti plaćanja.

Otvoren stečaj nad Željezarom SplitStečaj nad Željezarom Split otvoren je u petak, 11. ožujka, a stečajnim upraviteljem imenovan je Vedran Šeparović koji je danas stupio na dužnost.

Ročište vjerovnika na kojem će se ispitati prijavljene tražbine (opće ispitno ročište) održat će se 4. svibnja, a ročište na kojem će se na temelju izvješća stečajnog upravitelja odlučivati o daljnjem tijeku postupka (izvještajno ročište) određeno je za 11. svibnja ove godine.

Vjerovnici Željezare Split pozvani su da u roku od 30 dana od objave oglasa o otvaranju stečajnog postupka u Narodnim novinama prijave svoje tražbine i prava.

Trgovački sud u Splitu u petak 11. ožujka održao je prvo ročište radi izjašnjavanja o prijedlogu Hrvatske elektroprivrede (HEP) za pokretanjem stečajnog postupka u splitskoj Željezari, a isti dan poslijepodne stečajni sudac Ivan Basić donio je i rješenje o otvaranju stečajnog postupka jer je utvrđeno da kod Željezare Split postoje zakonom propisani stečajni razlozi nesposobnosti plaćanja.

Stečaj nad Željezarom Split pokrenula je tvrtka HEP - Opskrba zbog duga većeg od 8,4 milijuna kuna.

Iz podneska Hypo Alpe-Adria-Bank, kod koje je željezara imala svoj broj za poslovanje, proizlazi da je željezarin račun u neprekidnoj blokadi od 26. veljače 2009. godine te da su njezine nepodmirene obveze potkraj prošle godine bile više od 96,7 milijuna kuna.

Prema podacima splitskog centra Fine, 11. ožujka ove godine dospjela dugovanja Željezare Split iznosila su 106,7 milijuna kuna i račun joj je u neprekidnoj blokadi 743 dana, prenosi Hina.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik